Skip to main content

Q4Quiz #1 Mainly Current Affairs






1) UK PM Theresa May appointed (17/1/18) Tracey Crouch as a Minister for a particular emotional state as it was found to be harmful to health as smoking 15 cigarettes a day. What was she appointed minister for?
Ans: Minister for LONELINESS

2)This incident took place in 1954, A 12 year old on getting his red and white Schwinn bicycle stolen reported it to the policeman and told him he that he wanted to beat whoever stole it. Joe Martin, the policeman, who was also a boxing trainer, suggested to first learn how to fight and began his boxing training. Which famous boxing icon am I talking about.
Ans: Muhammed Ali

3)The most expensive structure build by the humans starting 1998 and has only occupied a total of 230 people and has completed 7000days as of 21/1/18. Id it
Ans: International Space Station (ISS)

4)Sir Garfield Sobers Trophy is presented by ICC for a particular award every year, as of 2018 only 4 Indians have received it. Which is this award.
Ans: The cricketer of the year award.

5)US based commercial startup having contracts with NASA successfully launched its first payload using it's launch vehicle Electron. Which aerospace company?
Ans: Rocket Lab

6)The ball is bigger than the standard ball and is filled with ball bearings to creat sound. The bowler has to shout 'Play' and bowl underarm before every delivery. The team consists of  4 totally blind, 3 partially blind and 4 partially sighted players. What game is being described here?
Ans: Blind Cricket

7)Name the Premiere league club with it's anthem "you'll never walk alone" and having Anfield as its home stadium.
Ans: Liverpool FC

8)The 'Halwa' Ceremony is performed every year in India to mark the commencement of the printing of a particular material and the one's involved are not allowed to leave the presence until the material is made public. Give the funda.
Ans: The printing of the union budget

9)This personality who had a cameo in the Home Alone series, is famous for his controversial tweets, among many others the typo Covfefe was in particular widely discussed. ID this famous personality.
Ans: US president Donald Trump

10)Ethereum, ripple, dash, monero, Nxt, NEM, petro, omni layer etc... What are these?
Ans: Crypto Currencies

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sternberg's Theory of Love

Let me make it clear, it's not just the romantic love we associate with couples. Psychologists try to cook up theories to explain all those things that go inside our human brain and as per Stenberg's Triangular Theory, there are 8 types of love. Varied by the combination of three factors. Intimacy: described as the feelings of closeness and attachment to one another. Passion: associated with either physical arousal or emotional stimulation. Commitment: involves a conscious decision to stick with one another. eg: Consummate love is the ideal love in a long term relationship, Compassionate love is the love between two best friends.

Q4Quiz #4 Mainly Current Affairs

1) Belgian Malinois is a dog breed used extensively in sniffing operations, searching out enemy forces and looking for explosives. Their small size makes them ideal for parachuting and fast-roping out of aircraft and their shorter coat is ideal for hot environments. How is this breed a newsmaker? Ans: The military dog who chased ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi through a tunnel in Syria 2) Lt. Col. Sir Pusapati Vijay Ananda Gajapathi Raju better known as Maharaja of Vizianagaram was the President of BCCI from 1954–1957. He was the first, and until recently the only ___ __to serve as the BCCI President. Ans: Former Indian Cricket Team Captain 3) HBO has announced a prequel to X titled 'House of The Dragon' based on the book 'Fire & Blood'. 'House of The Dragon' will be set 300 years before the events of X. ID X Ans: Game Of Thrones 4)The National X Index was launched in New Delhi on September 17, 2014, under the Swachh ...